SEBELÁSKA

Jako ženy umíme být velmi něžné a jemné k dětem, partnerům, přátelům, květinám, mazlíčkům ale samy k sobě to moc neumíme. Na sebe jsme většinou hodně přísné, tvrdé, kritické a také náročné. Jenže i my, stejně jako ostatní, potřebujeme lásku a péči, a pokud jí máme dlouhodobý nedostatek, tak se to začne projevovat i na naší životosprávě a zdraví.

 

Honíme se, abychom to všechno stihly. A jako výsledek únava a podráždění. Jediný okamžik během dne, kdy se zastavíme a trošku zpomalíme, je mlsání. Ale i tato chvilka klidu by se dala zpochybnit, jelikož kolikrát u jídla řešíme maily. Pečovat o sebe musíme a to klidem, který tak potřebujeme, abychom zachovaly své JÁ.

V dnešní době chceme my ženy ukázat celému světu, že zvládneme spoustu věcí a že jsme dokonce lepší ve všem než muži. Sako, kalhoty, praktické kecky a rychlý makeup (pokud nějaký vůbec stihneme) se staly součástí skoro každé z nás. Na lásku a city kolikrát také nemáme čas, protože musíme ještě dodělat práci, uklidit, poslat maily, olikovat fotografie, napsat seznam úkolů na následující den, týden, měsíc...

 

Jenže proč se tak nemáme rády? Proč si odepíráme možnost být ženou, plnou něhy a jemnosti? Proč si myslíme, že když si oblékneme šaty, tak o nás někdo může říci, že jsme lehkomyslné nebo dokonce méněcenné? Záleží Vám na tom, kdo co o Vás řekne? Budete mít od toho lepší nebo horší život? Nebo si myslíte, že kalhoty jsou praktičtější, než šaty? O tom docela pochybuji. Myslím si, že budete mít méněcenný život, pokud se připravíte o tyto úžasné maličkosti, které nám dopřávají sebepéči a sebelásku. Když samy pro sebe nemáme něhu a jemnost, jak nás pak mohou druzí sami obejmout, pohladit, pochopit a chovat se k nám něžně? Nemůžou, protože vidí osobu, která to nepotřebuje. Nevidí křehkou, citlivou a romantickou ženskou, ale bojovnici za práva žen, zrychlenou praktickou bytost s batůžkem na zádech místo krásné kabelky, drdolem na hlavě místo úchvatného účesu a praktických pohorek místo hezkých bot, ve kterých si můžeme připadat jako Popelka...

 

Něhu a jemnost si můžete projevovat v obyčejných každodenních činnostech. A klidně s tím můžete začít rovnou teď: připravte si šálek neuvěřitelné aromatické kávy nebo čaje, rozklikněte novou edici Nobles´ Magazine a v klidu, pomalu a s nobles chutí si vychutnejte každé slovo a editorial, který jsme připravili jen pro Vás. Proto že Vás máme rádi a chceme Vám dopřát chvilku sebepéče a sebelásky. Tak s chutí do toho.

FOTO, KOLÁŽE Michelle

MUA&STYLING  kosmetiks.czprague.style

MODELKA Julie

MA Scouteen model management

HALENKA NK.LA Perle Dress

ŠATY FAM Studios

ŠATY ODIVI