KŘÍDLA BUDOUCNOSTI

Rodičovství je největší výzva v životě každého z nás. Maminkou a tatínkem se sice oficiálně stáváme dnem narození našeho dítěte, ale pocitově a s kompetencemi, často až pozvolna v průběhu následujících měsíců a let. Než se sžijeme s tím, co naše nová role vyžaduje, náš život, hodnoty, priority mezitím nabudou nových podob a v průběhu toho se změníme i my sami. S každým dalším dnem v nové roli rodiče často zjišťujeme, že nevíme vůbec nic. Čím dál tím více nás to děsí, kolikrát si nevíme rady a hledáme odpovědí u našich rodičů, kamarádů, známých a v neposlední řadě i na internetu. Po čase zjistíme, že nejlepším a nejcennějším učitelem je naše dítko, které nejenom že nás učí, ale také mění, inspiruje ale dává i křídla a možnosti, které jsme před tím, než jsme se stali rodiči, vůbec neviděli.

 

Rodičem se nerodíme, ale staneme se jím díky novému životu, právě on nás naučí všemu, jako my poté naučíme jej. Taková spolupráce. Budovat vztah se svým dítětem není jednoduché, je to celoživotní práce, která obnáší spoustu změn, včetně překonání emocionální únavy a posílení schopnosti vnímat své emoce. Sice to bude znít komicky a jako u soudu, ale buďte připraveni, že všechno co uděláte, bude pravděpodobně později použito proti vám. Bez ohledu na to, jak moc se budete snažit a dávat ze sebe to nejlepší, nikdy neuspokojíte všechny a budete pod palbou hodnocení a soudů druhých lidí, včetně blízkých i naprosto cizích.

 

Ano, každá životní role obnáší výzvy, ale pro mě osobně být maminkou je ta nejlepší výzva na světě. Už nikdy nebudu sama, protože vím, že na světě je malý drobek (dokonce 2), ve kterých proudí má krev a ťuká srdíčko, které jsem cítila blízko svého. Které chci zahrnout takovou láskou, aby jí přetékalo, protože jedině tehdy budou umět rozdávat lásku. A díky kterým jsem lepším, chytřejším a trpělivějším( i když občas taková malá Fukušíma) člověkem. A nakonec díky kterým mám důvod každý den vstávat a jít (dokonce běžet) dál...

Děti jsou naše budoucnost a díky nim náš život nabývá smysl. Tak naplňme jejích životy láskou, aby jim vyrostla křídla budoucnosti.

FOTO, KOLÁŽE Katy

MUA&STYLING  kosmetiks.czprague.style

MODELKA Diana

ŠATY, SUKNĚ NK.La Perle Dress