NOBLES POCHYBNOSTI

Americká spisovatelka Sylvia Plathova kdysi řekla, že nejhorší nepřítel kreativity jsou osobní pochybnosti. Na stránkách NM se docela často zmiňuji o kreativitě a o tom jak na ni. Doteď si pamatuji na své začátky a to, jak jsem pochybovala o každém svém pohybu nebo jakémkoliv nápadu. Zároveň si pamatuji na emoce právě z tohoto prvního focení. Bylo to něco neuvěřitelného a právě tehdy jsem se rozhodla, že bych v tom chtěla pokračovat. Asi chápete, že pokud se jedná o kreativní focení, musíte mít trošku více rozvinutou fantazii, než v případě „focení na občanský průkaz“. Ale jak toho docílit, zvláště když celou dobu pochybujete zda děláte všechno správně?

 

Po každém focení jsem precizně prohlížela výsledné fotografie a snažila se vidět své chyby, abych se jich vyvarovala u dalšího focení. Časem jsem pochopila, že to, čeho jsem se bála, byly pouze slova lidí, kteří kdysi měli tu neopatrnost říci své „chtěné“ názory nahlas. Svou práci jsem začala hodnotit z té pozitivní stránky a po nějaké době jsem si uvědomila, že už nepochybuji o tom, co dělám, nemám strach vymýšlet, kombinovat a čím dál víc rozvíjet svůj talent. Asi se budete smát, ale tvrdá práce, nabyté zkušenosti a hlavně obrovská dávka radosti, kterou mi přináší to, o čem jsem kdysi pochybovala, nakonec měly psychoterapeutické účinky.

 

Pochybnosti jsou výsledkem slov ostatních, které v nás generují myšlenky o naší méněcennosti nebo dokonce neschopnosti. Žít názory ostatních bychom nechtěli, protože se dobrovolně obíráme o vlastní život a také o úspěch, kterého můžeme docílit.

FOTO Katy

MUA&STYLING  kosmetiks.czprague.style

MODELKA Anna

MA Crush Models

ŠATY NK.La Perle Dress, Monicama