CHRAŇTE ZDRAVÍ SVÉ PLETI

Jak posílit a chránit své zdraví víme, ale jak chránit zdraví své pleti? Odpověď na tuto otázku vám prozradíme níže.

 

Ke zdravé pokožce patří nejen pravidelná péče, ale také musíme umět svou pleť správně chránit. Před čím?... Před škodlivinami v ovzduší, smogem a hlavně před sluncem. Teď si asi říkáte, že v studených měsících se před sluncem chránit nemusíte, pokud nestrávíte dovolenou třeba v Alpách, ale jste na omylu. Pleť je potřeba chránit neustále, jelikož škodlivé UVB a UVA záření pronikne i skrze zataženou oblohu. Proto věnujte svou pozornost krémům s obsahem SPF ochranných látek.

 

V zimě můžete použít kosmetiku s menším obsahem SPF a v létě naopak volte co nejvyšší faktor podle citlivosti a barvy vaší kůže. Budete lehce v údivu, ale i make-up chrání pokožku před zářením. Pokud má správné složení, pak slouží pro pleť jako ochranná vrstva. A pro vás, které nepoužíváte make-upy, jsou velice vhodné CC a BB krémy, které mají za úkol sjednotit barvu pleti a zakrýt drobné nedokonalosti. V porovnání s klasickým make-upem jsou na jemnější bázi, díky krémové konzistenci se krásně roztírají a navíc nezatěžují pleť. Zároveň přesně plní to, co potřebujeme - vytváří jemný ochranný film, který ochrání pleť před dehydratací, podrážděním i nečistotami z vnějšího prostředí.

 

Dobrou zkušenost mám např. s bio make-upem od značky PuroBIO s SPF 10. Skvělou alternativou tekutých make-upů je BB krém s SPF 10  od PuroBIO s lehkou texturou. Chraňte svou pleť a ona vám to vrátí ve své kráse.