TVORBA SRDCEM

FOTO Paní Louka

MUA&STYLING  kosmetiks.czprague.style

MODELKA Nina Klymiuk

ŠATY N.K. La Perle Dress

Kreativita je odrazem našeho nitra, životního stylu nebo způsob relaxace. I když si spousta lidí myslí, že nejsou kreativní, v každém z nás je určitá touha něco vytvářet, opravovat, měnit a zlepšovat.

 

Jak jistě víte, náš časopis je platformou kreativního sebevyjádření, prezentací umělců, talentovaných lidí nebo uměleckých nadšenců. Kromě toho, že vám ukazujeme nádherné výtvory nadaných lidí, snažíme se také ukázat člověka, který stojí za tou či onou prací.

 

Když jsem byla malá, zbožňovala jsem příběhy lidí, kteří měnili historii, ale nejvíce mě bavila životní cesta malířů, sochařů a také módních návrhářů. Díky Giannimu Versace, který ukázal celému 20 století styl neobaroka v módě, jsem si zamilovala celé 15 století. Renesance, baroko, rokoko, klasicismus, romantismus...všechno to, v mém dětském světě zanechalo velmi silný vliv na módu a umění celkově. Hltala jsem každé slovo o umělcích jako Rubens, Rafael, Michelangelo. Vnímala jsem jejích tvorbu jako něco nadpozemského, co měnilo všechno kolem: lidi, oblečení, architekturu, směr ekonomiky a vývoj států jako takových a chápala jsem podstatu toho, že kulturou dokážeme bourat předsudky. Když jsem se zaměřila více na historii módy, fascinovaly mě historky odvážných návrhářů, kteří dokázali i přes nepříznivé podmínky rozvíjet módu a vnést krásu do světa. Už tehdy jsem si přála poznat tyto lidi osobně. Vidět je, ne „očima“ médií, ale jako obyčejné lidi, kteří milují, jsou milováni, kteří se umí bavit nebo jak se chovají, když mají s něčím problém...

 

Ano, pokud už mít životní sny, tak takové, aby stály za to. A proto jsem nesmírně vděčná, že díky projektu, který rozvíjím, mám možnost poznat tvůrce kultury a plnit si tak sny.

 

Zakladatelku značky N.K.La Perle Dress Ninu Klymiuk znám už delší dobu a to jak pracovně, tak i osobně. Nádherná mladá dáma, která přetéká energií, nápady a svým úsměvem dokáže zvednout náladu každému, kdo se nachází v její blízkosti. Vždy ji ráda pozoruji, jak rychle dokáže odhadnout člověka, který k ní přijde. Řekla bych, že Nina je takovým kreativním skenerem, který ví co potřebujete a nabídne Vám přesně to, co si zamilujete hned na první pohled. Šaty od koktejlek až po večerní róby, sukně, saka, kabáty, bundy nebo kalhoty – toto i více dokáže ušít s takovou estetikou a láskou, která se jen tak nevidí, protože nade vše miluje to, co dělá. Je to typ člověka, který dokáže pracovat v noci, protože dostala nápad na jeden ze svých výtvoru, který se zrovna bude hodit na projekt NM a hodinu po skončení vlastní přehlídky Vám řekne, že už má nápady na tu další. Ano, Nina je perpetuum mobile dnešní doby, počátečním impulzem kterého je vlastní kreativita a LÁSKA ke své práci. Kéž by takových tvůrců bylo ve světě více...

 

Když jsem přemýšlela nad editorialem, který by Ninu vystihl na maximum, chtěla jsem, aby v sobě zahrnoval protiklad toho, co dělá a zároveň vztah ke svému dílu. Občas je fajn se na věci dívat ironicky a s kapkou humoru. Tak si udělejte teplý voňavý čaj nebo oblíbenou kávu a vychutnejte si Nobles kreativní Ninu Klymiuk a výbornou práci celého Nobles týmu v novém vydání.

FOTO Rostyslav Slivinskyi

MUA&STYLING  kosmetiks.czprague.style

MODELKA Nina Klymiuk

ŠATY N.K. La Perle Dress