VLČÍ MÁKY

Vždy když projíždím kolem pole s máky si totiž vzpomínám na vyhlášené dílo malíře Claude Moneta Vlčí máky . Pole, klid a krása máků, která dokáže nadchnout člověka pro ztvárnění kousku vnitřního světa. Pokud milujete umělecká díla Moneta určitě víte, že kromě nové technologie nanášení barev na plátno byl vyhlášený tím, že na svých obrazech se snažil ukázat hru barev v určitém okamžiku dne a dokonce se většina kritiků shoduje na tom, že dělal pokusy o zachycení pohybu na plátně. Nevím zda Vás to někdy napadlo při prohlížení děl velkého umělce, ale z hlediska člověka, který žije v 21 st bych mohla předpokládat, že způsob tvorby, který si zvolil Monet ve své práci, velmi napodobuje fotografickou tvorbu, které také zachycuje přítomný okamžik a pohyb. Dokonce své vyhlášené obrazy maloval za velmi krátkou dobu, aby stihl napodobit světlo, mraky a přírodu. Kritici se shodují, že doba trvání malby jednoho obrazu se pohybovala cca od několika minut po pár hodin. Proto je pochopitelné, že na některých obrazech prosvěcovalo čisté plátno bez žádné barvy.

 

Skoro každý velký umělec byl svého času vizionářem a tvořil díla, které ve své době skoro nikdo nechápal. Až po nějaké době se lidi, kteří odsuzovali, odmítali a dokonce se vysmívali stylu jejích práce, dokázali podívat na tvorbu očima tvůrce a ocenit tak všechnu krásu, kterou v sobě zahrnuje.

Každý umělec má své způsoby předání obrovského talentu, který v sobě skrývá, a je fascinující jak dokáže být věrný svému vnitřnímu JÁ, aby i přes nepochopení ostatních šel dál svou cestou a byl věrný své umělecké podstatě.

 

Nebojte se tvořit a věřit sami sobě, protože nepochopení ze strany ostatních ještě neznamená, že jste na špatné cestě, občas je to pouze otázkou změny lokace působení Vaše tvorby.

FOTO Jana Madejová

MUA&STYLING  kosmetiks.czprague.style

MODELKA Estelle

KOLÁŽE Katy

ŠATY NK.La Perle Dress