TALENT NEZNÁ HRANICE

Nedávno jsme dostaly krásné fotografie od naší fotografky Janičky, která se momentálně nachází v cizině. Spolu se zakladatelkou značky oblečení Yaskrava nafotily zajímavý editorial, který vystihuje zakladatelku nejenom jako designérku, ale i jako citlivou mladou ženu.

 

Toto je příběh mladé slečny, která stojí za vnikem značky „Yaskrava“.

Když jsem byla malá, ráda jsem upoutávala pozornost svým oblečením. Měla jsem to štěstí mít maminku švadlenu a ta dokázala ušít i ty nejsložitější kousky, o které jsem ji požádala. Postupem času jsem se také zapojila do šití a tak začal můj příběh ke splnění snu jménem „Yaskrava“. Neříkám, že všechno šlo lehce a hladce a bez toho, aniž bych zkazila věcí se také neobešlo. Ale má tvrdohlavost mi pomohla dosáhnout těch nejlepších výsledků.

 

Postupem času jsem získala větší sebevědomí a více tvůrčích nápadů. Mými prvními zákazníky byly především kamarádi a známí, ale časem se okruh lidí, kterým se líbila má práce, zvětšil. Jméno značky, kterou intenzivně rozvíjím, dostalo díky barvě sukně, která se prodala skoro hned v butiku designových věcí. Právě to bylo motivací jít dál. Oblečení mé značky najdete v showroomech Kyjeva, Lvova a Užhorodu.

 

Má práce dostala úplně jiný směr, když jsem dostala objednávku na svatební šaty. Svou inspiraci jsem hledala u tak velkých návrhářů jako Elie Saab, Oscar de la Renta, Liz Martinez. Hedvábí, krajka a nádherné střihy daly úplně jiný nádech tomu, co jsem dělala do teď. Zároveň jsem začala vyučovat základy stylu v modelingové škole. Spolu s kamarádkou, která dělala stylistku, jsme pracovaly nad různými projekty. Do té doby jsem šila šaty pouze na objednání, později jsem se rozhodla půjčovat svatební a plesové šaty.

 

U navrhování šatů se řídím svým vnitřním citem, který mi pomáhá vytvářet modely, naplněné ženskostí, elegancí a sofistikovaností. Šťastná klientka je zárukou úspěchu mé značky a mé osobní vnitřní spokojenosti. Do budoucna bych si přála útulný ateliér/showroom, ve kterým vládne rodinná kreativní atmosféra. Jsem si jistá, že spojení nápadů, kreativity a vizí krásy nám pomůže vytvářet ty nejkrásnější šaty pro každou z vás.

FOTO Jane

OBLEČENÍ Yaskrava