TAJUPLNÁ ELEGANCE

Tým fotografů Nobles´ Magazine se pomalu, ale jistě rozrůstá a máme zde další prezentaci tvorby fotografky Christiny Radnich, která s námi nafotila tento editorial.

 

Když jsem poprvé uviděla tvorbu Christiny, působila na mě tajuplně, s jistou mírou estetiky a pohádkovým ztvárněním světa. Byla jsem moc zvědavá na první setkání s osobou, která dokáže tak jemně a s citem fotit. Představovala jsem si ji jako něžnou a křehkou éterickou bytost a můj instinkt mě nezklamal.

 

Christina, která je původem z bývalé Jugoslávie, v sobě nese lehkost a inteligenci, kterou dokáže okouzlit každého. Její dětství nebylo vždy šťastné. Věděla ale, že v životě existuje něco krásného, čeho lze a chce dosáhnout. Sama sebe nacházela v pohádkách a v denním snění. Věřila, že si musí vytvořit svět, kde se bude cítit bezpečně. Christina se jako malá chtěla stát novinářkou. Tento sen se jí sice nesplnil, ale její osud byl mnohem zajímavější. Dostala se na cestu sebepoznání. Ponořila se do ohromujícího procesu Bhakti jógy, který jí zavedl až do Indie a za mnoha duchovními moudry. Potřeba vyjádřit své pocity, se stala impulsem pro vznik cesty poznávání se skrze umění fotografie.

 

Fotografovat začala v roce 2008 poté, kdy se přestěhovala do České republiky. Svůj styl focení a inspiraci našla především sama v sobě. Osobně tvrdí, že fotografování je pro ni způsobem hledání svého skutečného já a také harmonií s vesmírem.

 

Kreativita není darem jen pro vyvolené, je pro nás přirozená jako dýchání či pohyb. S tvořivostí jsme se narodili a stačí, že ji budeme v sobě podporovat a rozvíjet.