KRÁSA V POHYBU

Její tvorbu už nějakou dobu vidíte na stránkách našeho Nobles´ Magazine, ale zatím nebyla příležitost se zmínit o ní samotné jako o jedné z naších nejlepších fotografek. A co více, ke každému editorialu vždy dostaneme takovou dávku energie, kreativity a její kouzelného úsměvu, že pracujeme ne na 100%, ale všechny na 1000%.

 

Osudové setkání Nobles´ a této úžasné slečny se odehrálo za velice zajímavých podmínek a docela dlouhou dobu jsme se nemohly dohodnout ohledně první spolupráce. Pokaždé nám v tom něco zabránilo, ale hned po prvním společně nafoceném editorialu jsme pochopily, že toto čekání se doopravdy vyplatilo.

 

Kateřina Šubrtová neboli Katy už od mala tíhla k umění, a proto se rozhodla svou kreativitu rozvíjet na střední škole uměleckořemeslné a oděvní v Liberci, kde studovala fashion design. Jak už se to v životě stává, její rozhodnutí stát se módní návrhářkou vymizelo hned v prvním ročníku, kdy prvně vkročila do fotografického ateliéru. Od té chvíle začala fotit vše, co ji přišlo pod ruku (architekturu, rostliny, kamarádky a neobešlo se i bez focení mladší sestry).

 

K 18tým narozeninám dostala svou první zrcadlovku. Začátky s vlastním fotoaparátem pro ni byly dost složité, protože už se nejednalo jen o zmáčknutí spouště: pochopit nastavení, kombinovat ISO, clonu a čas – musela se vše postupně naučit. Veliký zlom nastal, když se přihlásila na vysokou školu v Praze Art & Design Institut (obor fotografie). Tato škola ji pomohla objevit lásku k dokumentární fotografii. Pohyb lidí, momentky a životní okamžiky začala vidět pomoci fotoaparátu úplně jinak.

 

Láska k tomu, co děla, jí nutí poznávat různé styly focení, a proto teď zkouší něco nového a zajímavého. Právě kombinace fashion a pohybu se stala při fotografování její hlavní prioritou, která ji umožňuje zkoušet nové věci a objevovat tak jinou stránku kreativity. Nečekané nápady, díky kterým vznikají originální fotografie miluje nade vše a proto se vždy řídí sloganem: “Zkusíme, když tak vymažeme.''

 

Co dodat, tvorba Katy na našich stránkách mluví sama za sebe a jsme nesmírně rádi, že její slogan funguje a zkouší se více než se maže.

FOTO, KOLÁŽE Katy

MUA&STYLING  kosmetiks.czprague.style

MODELKA Kristýna

MA Crush Models

ŠATY NK.LA Perle Dress

RUKAVIČKY Silky Gang