KOUZLO ALCHYMISTY

Určitě víte, jak Nobles´ Magazine miluje focení venku, protože to, co dokáže příroda, prostě dokáže jenom příroda. Zároveň obdivujeme vše, co je s krásou spojené. A tak jsme se rozhodli spojit dvě naše záliby do jednoho focení, zvláště když jsme potkali spřízněné duše, které nám v našem záměru pomohli. A jelikož focení probíhalo v cukrárně, jako třešničku na dortu vám posíláme pár zajímavých faktů, které jste možná o tomto úžasně sladkém místě ani nevěděli.

Cukrárna Alchymista je součástí Letné od roku 1998, kdy ji založila galeristka Kateřina Ebelová. Nyní cukrárnu vede její dcera Patricie, která se kvůli tomu při doktorandském studiu na Univerzitě vyučila cukrářkou. Gastronomii propadla stejně jako její muž Petr. Nyní oba vymýšlejí receptury a hledají inspiraci pro originální dorty, které Patricie peče.

Alchymista vyhrál v roce 2014 první Prague Cheesecake festival a vítězný dort, který i když již v lehce upravené verzi, můžete ochutnat i nyní. Alchymista je v povědomí zákazníků znám také pro své sezónní nápoje, kávu z vlastní pražírny a v neposlední řadě i pro krásný interiér a zahradu, na kterou se v létě bez rezervace neusadíte.

Cukrárna má svou historii a silný genius loci a její návštěva je pokaždé trochu jiná, ale vždy kouzelná. Mimochodem jedni hosté se do zahrady tak zamilovali, že zde uspořádali svatbu, při které každý z nich zasadil jeden strom a ty se v průběhu let již propletly korunami. Nyní se jejich propletení používá jako slavobrána a další páry pod ní uzavírají své sňatky.

 

Mimořádné poděkování patří manželům Petrovi a Patricii Holata.

FOTO  jane_sunny_ph

MUA&STYLING  kosmetiks.cz

MODELKA Dáša

LOKALITA Cukrárna Alchymista

SPODNÍ PRÁDLO Caira