KDO, KDYŽ NE MY?

FOTO, KOLÁŽE Katy

MUA&STYLING  kosmetiks.czprague.style

MODELKY Terezie Vodička Kovalová, Táňa Vejvodová Nasar Eddin

ŠATY NK.LA Perle Dress

ŠÁTEK Silky Gang

NÁUŠNICE BAZU

ŠKRABOŠKA Diana Diamond

Kultura je součástí skoro každého člověka. Je to dědictví předků, kteří se starali o její rozvoj a vývoj a přenechali nám, abychom v budoucnu to samé udělali pro své děti a následující generace. Už je to rok, jak pozorujeme změny našeho běžného života, které se velmi negativně odráží na každém z nás. Učíme se každý den přizpůsobovat svou svobodu, kterou jen ztěžka pojmenujete „svobodou“. Snažíme se v sobě zachovat pozitivní myšlení a naději, že se brzy všechno vrátí do normálu. Myšlenkově utíkáme od reality do světa hudby, který dokáže uspokojit naši duševní a emoční rovnováhu.

 

Hudba je lék, který nemá nežádoucí účinky, ale dokáže zázraky. Je to umění, které působí na náš emoční a psychický stav. Doprovází člověka od prvního dne narození a dokáže na něj silně zapůsobit. Umí nás povzbudit nebo naopak donutí relaxovat, připomene nám osoby, které byly v našich životech, nebo nás myšlenkově vrátí zpět do dětství, kdy nám byly 3 a my se vesele a neohrabaně pokoušíme o taneční kreace... Ano, zvuky a hudba vyvolávají v každém z nás představy nás samých.

VIDEO Randy Cold

Se současnou situací náš svět přichází o tu kulturu, na kterou jsme byli zvyklí. Přicházíme o radost a pozitivní myšlení, které potřebujeme jako vzduch. Přicházíme o možnost žít uměním a rozvíjet ho dál... Bolí mě každé napsané slovo, protože mám strach, co bude s tím krásným kulturním světem, který nás mění k lepšímu. Proto jsme se v Nobles´ rozhodli podpořit hudební umění projektem, který jsme chystali skoro dva měsíce. Díky úžasným lidem, se kterými je velká čest a radost spolupracovat, jsme nafotili editorial a natočili video, které názorně ukazují obrovské změny v kulturním životě České republiky. Bylo neskutečně těžké jak emočně, tak psychicky si uvědomovat, že tak nádherné místo jako Národní divadlo muže být tak dlouhou dobu prázdné.

 

I v tak složité době zkusme podpořit umělce, kteří to potřebují jako nikdy předtím. Poslouchejte jejich hudbu, zúčastněte se jejích online koncertů, napište jim, jak moc vám chybí, a podpořte je dávkou pozitivní energie, aby měli dostatek síly na kreativitu a každodenní tréninky. Dělají to pro nás, tak udělejme také něco pro ně, protože jejích umění je kulturním dědictvím českého národa. A až se vše vrátí zpět do normálního života, potěší nás tou nejkrásnější hudbou, kterou jsme kdy slyšeli.

 

Pokračování příběhu našeho Nobles´ projektu je za každým z nás a jen MY s vámi rozhodujeme, jaké pokračování to bude. Bojujte za přežití kultury svého kraje, své země, své duše a zkuste se zamyslet nad tím, co je doopravdy důležité v naších životech. Všechno máme ve svých rukou.

FOTO, KOLÁŽE Michelle

MUA&STYLING  kosmetiks.czprague.style

MODELKY Terezie Vodička Kovalová, Táňa Vejvodová Nasar Eddin

ŠATY NK.LA Perle Dress

ŠÁTEK Silky Gang

NÁUŠNICE BAZU

ŠKRABOŠKA Diana Diamond