INSPIRACE VE VŠEM A VŠUDE

Pokud jste kreativní a tvůrčí osobnost, určitě znáte ten pocit, když na Vás přichází inspirace, obvykle je to spontánně

a nečekaně – a občas ve chvíli, kdy se to vlastně vůbec nehodí. Jakmile nás myšlenka přepadne, máme tendenci ji okamžitě realizovat nebo se o ni aspoň s někým podělit. Pokud o tom přemýšlíte neustále a plánujete úplně do nejmenších detailů jak ji uskutečnit, osud zařídí tak, že se najdou správné lidé a správné místo. Podle starověkých Řeků a Římanů měl každý svého pomáhajícího démona, který byl součástí každého tvůrčího projektu.

 

"Potravou" pro umělce je inspirace, bez ní nemůže tvořit. Podle psychologů lidé, kteří častěji zažívají pocit inspirace, jsou optimističtější, mají vyšší sebevědomí, připadají si schopnější, lépe zvládají svoji profesi a jsou kreativnější.

Zážitek inspirace má v konečném výsledku za následek lepší prožitek života jako takového a celkově pozitivní vnímání okolního světa. Když budeme věřit studii, tak takový efekt se dostaví přibližně nejdříve za tři měsíce od prvního ťuknutí inspirace. Pokud bychom na samotný vliv vytvořený onou inspirací, koukali z filozofického hlediska, tak bychom

s jistotou mohli tvrdit, že inspirace je lékem pro naši duchovní stránku. Inspirovaní lidé mají pocit, že jejich život a jejich činnost má smysl a účel. Víra v to, že jsme prospěšní pro lidstvo, zvyšuje naši pracovní efektivitu a pomáhá lépe zvládat i těžké situace.

 

Jako názorný příklad inspirace barvami bych vám ráda ukázala práci jednoho fotografa, který svojí tvorbou ukazuje, že

i obyčejná zeď, barák nebo dokonce barevné popelnice mohou být součástí tvůrčích nápadů. Nevěříte? Zkuste se podívat na profil talentovaného umělce z Jihlavy a budete mile překvapení jeho nápaditostí a vnímáním barev. A jako malou ochutnávku Vám posíláme výsledek focení pro Nobles Magazine ve spolupráci s neméně nápaditou značkou oblečení Mi fashion label.

 

Ať už se inspirujete čímkoliv v životě, hlavní je mít dobrý pocit z toho, co děláte, být otevřený novým zážitkům, možnostem, zkušenostem a nebát se měnit zažité stereotypy.

MUA&STYLING  kosmetiks.cz

MODELKA Anna

MA Crush Models

OBLEČENÍ Mi fashion label