HRA GENTLEMANŮ

Život je extrémní sport a měli bychom se naučit respektovat pravidla, které jsou předem předepsaná. Čím lepším sportovcem chceme být, tím vyšší morální a komunikační vlastnosti bychom měli mít. Čím více toho chceme v životě dosáhnout, tím více bychom měli být odvážní, stateční a odolní, což nám zaručí vyšší míru sebevědomí.

 

Každý chceme v životě uspět, ať v osobním nebo pracovním, ale ve všech směrech bychom si měli zachovat mravní kodex. Bez kamarádství a respektu k soupeři to také nejde, protože žijeme ve vyspělé společnosti. A je fajn, pokud cestou k cíli máme možnost se na někoho spolehnout. A čím tvrdší podmínky máme, tím férovější hru bychom měli hrát.

 

Jednou jsem se dočetla o situaci, která vznikla při hře ragby na Mistrovství světa mezi týmy Francie a Argentiny, kterého se mimochodem ročně zúčastní 80 000 diváků. Když to mezi týmy začalo pořádně „jiskřit“, rozhodčí si zavolal oba kapitány a domluvil jim těmito slovy: „Nepokazte tak pěkný zápas“. Osmdesát tisíc diváků ho za to odměnilo potleskem a zápas se dohrál v klidu. Tak hrajme v životě takovou hru, aby se vždy našel někdo, kdo nám bude chtít zatleskat.

 

„Fotbal je hra gentlemanů, hraná barbary. Ragby je hra barbarů, hraná gentlemany“... Oskar Wilde.

A ke kterému sportu patříte Vy?