EDITORIAL by KATEŘINA

Každé Nobles vydání objevuje nové talenty a kreativci. A také se do našeho projektu zapojili i další umělci mimo Česko. Práci jednoho z nich bych vám dnes ráda ukázala. Tento krásný fashion editorial v minimalistickém stylu nafotila fotografka Kateřina Kepka, která už 20 let žije v Německu.

 

Každý má své důvody proč začíná tvořit. Někdo rozvíjí svoji fantazii a kreativitu už od malá, někdo objeví talent a tíhne k umění během studia, jiní zase v průběhu let, jako chybějící článek v jejích životě. Jsou ale ještě tací, kteří k tomu přijdou z důvodů nečekaných životních změn.

 

Představte si situaci, že se odstěhujete do cizí země: máte obrovské plány na život a těšíte se na to, co všechno bude za pár let a kam až to dotáhnete. Každý den se zdokonalujete v cizím jazyku, učíte se zapadnout a najít své místo v novém prostředí. Vkládáte do toho spoustu energie a času a jste přesvědčení, že úspěch je na dosah. Najednou se ale dozvíte informaci o svém zdravotním stavu, se kterou vůbec nepočítáte.

Když tedy Katce před 13 lety diagnostikovali poruchu srdečního rytmu a dostala defibrilátor, úplně se jí změnil styl života, který vedla do teď. Aby si mohla nahradit těžké chvíle něčím nádherným, začala fotit a to jí velmi pomohlo. Nejdříve fotila svatby a eventy a po dvou letech se zaměřila na módu a portréty lidí. Osobně tvrdí, že to bylo její nejlepší rozhodnutí.

 

Velkou inspirací pro ní je tvorba zesnulého módního fotografa P.Lindbergha a také město NYC, kam jezdí každý rok na workshopy. Ráda se učí nové techniky focení, vymýšlí zajímavé editorialy a jeden z nich vidíte i na našich stránkách.

 

Dnešní nejistá doba zákazu není ideální, aby se člověk v umění rozvíjel naplno, přesto stojí za to zkoušet a jít dál. I když se lidstvo potýká s nejistotou, i když se vám nechce a stále čekáte na vhodnou chvíli, přesto stále jděte dál. Protože kreativita je jako sval: když ji používáme roste a když ne, zakrní.