BAREVNÉ LÉTO

 Léto je ideální doba na experimenty s oblečením, a týká se to nejenom nových zářivých barev, ale také střihů nebo celkové změny svého stylu. Je pravda, že pokud jste nikdy předtím nenosili výrazné barvy, tak vás takové experimenty mohou nejprve vyděsit, ale nemusíte se bát. Zde platí stejné pravidlo jako s červenou rtěnkou. Pokud jste ji nikdy předtím nepoužívali, odraz v zrcadle vás může nejprve šokovat. Po chvíli si na ni začnete zvykat a po nějaké době si zvyknete na svůj odraz s červenou rtěnkou tak, že si pak nedovedete představit jinou barvu ve Vaší kabelce. Totéž se děje s experimenty s oblečením.

 

Pokud teprve s barvami začínáte, zkuste se zaměřit na dvě maximálně tří kontrastní barvy včetně doplňků. Zbytek můžete doplnit pastelovými barvami.

 

Vyzkoušejte různé odstíny stejné barvy. Obraz bude mnohém zajímavějším, ale zároveň nebudete mít pocit, že svým oblečením upoutáváte příliš mnoho pozornosti.

 

Pokud Vám barvy, které jste zvolili, přijdou hodně aktivní, zkuste je namíchat s černou nebo bílou, která dokáže barevnou kombinaci trochu „zmírnit“.

 

Pokud váháte s výraznou červenou nebo zářivě modrou barvou, zkuste začít s vínovou nebo sytě modrou barvou. To jest vybrat barvy s tlumenějším odstínem té, kterou byste ráda jednou oblékla.

V případě experimentů s barvami platí pravidlo: hlavně začít a pak se už nebudete chtít vzdát barev, díky kterým můžeme objevovat život z jiné perspektivy.

FOTO Jana Szabová

MUA&STYLING  kosmetiks.czprague.style

MODELKA Aneta

MA Crush Models

ŠATY NK.La Perle Dress

VESTA, PÁSKY Mi fashion label