MYŠLENKY NAHLAS: KDO JSEM

Naše vzácné Nobles čtenáři, ráda bych vám oznámila, že začínáme zcela novou rubriku "Myšlenky nahlas", kterou povede charismatická, velice zajímavá a talentovaná studentka mediálních studií Klára. Jsou v životě věci, o kterých se neradi bavíme nebo dokonce považujeme za divné lidí, kteří se snaží o tom mluvit. Umění přijmout sami sebe takoví, jací jsme, je v poslední době docela diskutabilním tématem. Spokojenost navenek málokdy je zárukou vnitřního klidu. 

Sedím v kavárně a popíjím svůj horký čaj. Přistihnu se, jak pozoruji lidi a přemýšlím, jaké zrovna prožívají životní období a jaké mají starosti. To je také důvod, proč jsem se rozhodla začít psát. Chtěla bych se s vámi podělit o to, co prožívám teď ve svém životě a celkem možná je mezi vámi někdo, kdo je na tom podobně. Mě osobně vždy potěší, když vím, že na to nejsem sama a zjistím, že nás je víc.

 

Poslední dobou mám takové zvláštní období. Znáte ten pocit, kdy se cítíte ztracení ve svém vlastním životě

a nevíte kudy kam? Tak přesně ten pocit prožívám teď já. Hledám sama sebe. Nevím, jak to správně nazvat, ale ztratila jsem veškerou motivaci cokoliv dělat.

Po pěti letech jsem se rozešla s přítelem, investovala několik peněz do vlastního snu. Od osmnácti jsem byla na stáži v ČT, pak jsem přišla na TV Novu a psala do několika časopisů. Po zjištění, že média nejsou nic pro mě jsem měla takové menší vyhoření. Sama za sebe jsem se styděla, jak může mít člověk v 21 letech vyhoření? Měsíc jsem byla doma a litovala se. Byla zklamaná sama ze sebe. Už od svých osmnácti se neustále za něčím ženu. Dnes mi je 24 a přemýšlím, co dělat se svým životem. Žijeme v přehlceném a zrychleném světě, kdy už ani nevíme, co je správné a není.

FOTO  jane_sunny_ph

MUA&STYLING  kosmetiks.cz

MODELKA Maria

Od samého dětství toužím být úspěšná a nezávislá žena. Minulý rok jsem do všeho investovala maximum a to

i přesto, když mě rodiče nepodporovali. Peníze, energii a odhodlání. Touha mít něco vlastního byla a je tak silná, že jsem všechno obětovala, včetně osobního života. Poslední dobou si ale kladu otázku zda opravdu můžeme mít vše, co si přejeme? Opravdu můžeme dělat v životě, co nás baví, mít může svých snů, krásný dům se zahradou a zdravou rodinu? Samozřejmě každý si přeje něco jiného. Úspěch nejsou jen peníze a sláva. K tomu, abychom byli tam, kde chceme být, potřebujeme na sobě neustále pracovat a mít štěstí na správné lidi. Ale základ všeho je mít se rádi takoví, jací jsme. Protože pokud nemáme rádi sami sebe, tak jak nás můžou milovat druzí? A proto jsem se na tom rozhodla pracovat.