Ať je podzim barevnější s kabelkami Save My Bag!!! Sleva 10% s kupónem "nobles"

Kyselina mandlová

Spousta z nás miluje mandle. Ale že až se dozvíte o tom, co všechno dokáže kyselina mandlová, tak si ji zamilujete také.

Krátce vám zkusím vysvětlit čím  je tak výjimečná. 
1. Je unikátní.
2. Hodí se pro jakýkoli typ pletí.
3. Může se používat doma a  také kosmetických salonech.
4. Perfektně se hodí jak na pokožku s vyrážkou nebo akné, tak i na suchou pleť.
5. Ohledně chemických a fyzikálních vlastností, kyselina mandlová obsahuje vlastnosti alkoholů a kyselin.

Kyselina mandlová má dlouhou historii používání v lékařské komunitě jako antibakteriální látka. V roce 1969 dr. James E. Fulton byla  použita pro účely péče o kůže. Podle chemického vzorce je kyselina mandlová podobná antibiotiku a proto se používá u pacientů se zánětlivými prvky a akné. Jelikož je nejmenší aromatickou  AHA - kyselinou s poměrně značnou molekulovou hmotností, proniká do pokožky pomalu a rovnoměrně. Právě taková chemická vlastnost umožňuje použití kyseliny mandlové pro velice citlivou pleť klientů různého věku a fototypů

Kyselina mandlová mírně snižuje pH rohové vrstvy pokožky. Výsledkem je, že do hlavních pokožkových buněk (keratinocitů) vstupuje více lipidů, díky čemu se vytváří hydro-lipidový plášť. Probíhající v pokožce procesy vedou ke zvýšení hydratace kůže a urychlují regenerační procesy. Jako výsledek - jemné vrásky mizí a struktura pokožky se zlepšuje.

Čistící prostředky s kyselinou mandlovou dokonale čistí pokožku, aniž by ji vysušovaly. 
Různá koncentrace kyseliny mandlové v kosmetických výrobcích má různý účinek na pleť. Séra s kyselinou mandlovou jsou velice efektivní na pigmentové skvrny, při léčbě kožních problémů, před a po laserové léčbě a také na věkové změny pokožky - vrásky.

Takže, milí Nobles přátele, už víte, že mandle nejsou jenom pochoutkou pro naše bříška, ale i pro naší pleť.