EKOLOGICKÉ MYŠLENÍ JE NOBLES 2

Naše milé Noblesky, v minulém článku jsem se věnovala tématu ekologie, a to v textilním odvětví. Jistě se k tomuto motivu ještě vrátím, a to hlavně z hlediska udržitelné módy a uhlíkové stopy.

 

Nicméně dnes bych se s vámi ráda podívala na kosmetiku, její složení a také na co je důležité si dávat v kosmetických výrobcích pozor. Tento článek je tedy převážně pro ženy, které se zajímají o eko kosmetiku, anebo které z důvodu kožních nemocí nemůžou používat klasickou pleťovou nebo dekorativní kosmetiku. Pro takovou skupinu lidí je velice podstatné používat šetrnou kosmetiku na přírodní bázi, která zbytečně nezatěžuje kůži. Právě proto musíme dávat největší důraz při výběru na složení kosmetických výrobků.

 

Kůže (epidermis) není jen jeden z největších orgánu našeho těla, ale především je nejsvrchnější vrstvou, která chrání vše důležité, co je pod ní. Tvoří vodotěsný ochranný obal kolem povrchu těla, chrání ho proti bakteriím a virům. Kůže také udržuje optimální hladinu vody, pomáhá regulovat tělesnou teplotu a skrze póry dýchá.

 

Říká se "Jsme to, co jíme" a totéž platí i pro pleť. Stav naší pleti z velké části ovlivňují potraviny, které běžně konzumujeme. Vše, co naše tělo přijímá, a to nejen v potravinách, se promítne na našem zevnějšku. Nezdravé jídlo se v našem těle ukládá a naše pleť pak podle toho také vypadá. Čím zdravější jsou potraviny, tím se budeme cítit lépe a naše tělo se nám odvděčí zdravou a hezkou pokožkou, lesklými vlasy a pevnými nehty. A přesně tak bychom měli přemýšlet i v případě naší pleti - nanášíme to, co neuškodí a má v sobě spoustu výživných přírodních látek. Že to nejde? Ale ano, jde!... Díky všem ekologickým značkám, které se o takové produkty snaží! Sama ráda používám a nedám dopustit na výrobky, díky kterým si můžu užívat krásnou bezchybnou pokožku a zároveň vím, že ji dopřávám jen to nejlepší.

 

Co ale taková dekorativní kosmetika? Existuje na trhu přírodní kosmetika? Líčení, které by vydrželo bez vady po celý den, zároveň krylo a celkově splňovalo všechny jiné a jiné funkce dekorativní kosmetiky? Nebojte se, i tu snadno najdete na trhu! Zkuste se zaměřit na veganské výrobky s minimální uhlíkovou stopou. 100% čistá přírodní kosmetika barvená pouze přírodními pigmenty, nejčastěji ovocem, zeleninou a černým čajem, v čistém složení bez karmínu a jiných látek, které na obličej přeci nepatří. To je ono, co hledat! Všechny kosmetické výrobky aplikujeme přímo na pokožku, a proto bychom měli vědět určitá fakta a na základě těchto skutečností pokožku chránit a starat se o ni. A o to tady přeci jde!

 

Pokud si nevíte s výběrem přírodní pleťové nebo dekorativní kosmetiky rady, neváhejte se na mě obrátit, ráda vám pomůžu. Nicméně nezapomínejte, že každý máme pleť jinak citlivou a v případě hodně složitých případů, vždy je lepší se poradit se svým kožním lékařem.