CAIRA: BUĎ SAMA SEBOU

Naše milé Noblesky, díky úžasné spolupráci v rámci našeho Nobles´ Magazine, jsem měla tu čest poznat tuto sebevědomou a pozitivní mladou dámu. Řeč je o Kláře Součkové, zakladatelce svěží, minimalistické české značky spodního prádla Caira.

I přesto, jak s mladou ženou jsem se potkala, mi přišlo neuvěřitelné, kolik si toho stihla zažít, a jak moc byla její cesta trnitá. Kláry příběh mě hodně vtáhl a já jsem si zavzpomínala na své začátky. Konec konců každý z nás se hledá, a občas se prostě nabije. Tímto článkem chci nakopnout a podpořit všechny začátečnicí, kteří se nebojí jít za svými sny a dělají práci, která může být jejich radostí.

Klára je ještě studentka mediálních studií, ale přesto už od 19 let pracovala na plné obrátky a hledala samu sebe. Vyzkoušela si toho opravdu hodně od psaní článků do časopisů, novin po práci v TV. Jak už tomu bývá, tak první práce v mediích pro ni nebylo to pravé ořechové. Ale jako mladá a cílevědomá absolventka dělala svou práci více než na maximum, až ve svých brzkých jednadvaceti letech prodělala syndrom vyhoření. Možná vám přijde, že v tomto věku je to dost směšné, ale spousta mladých lidí je do své práce natolik zapálených, že vše okolo mimo práce odsouvají do pozadí, zapomínají na relax, zábavu, rodinu a pak i na zdraví a pravidelný spánek. Bohužel nebo vlastně bohudík, se nám tím tělo postaví, začne stávkovat a volá na nás “Halooo, já jsem tady a začni něco dělat, než bude pozdě”. Pak už je jen na nás, jak se k tomuto stavu postavíme.

Naštěstí i Klára se rozhodla po tomto krušném období odcestovat do USA, kde konečně zjistila, co chce v životě dělat. Jelikož miluje módu a má smysl pro design, přišla s nápadem vlastní značky braletek.

Po návratu do Čech začala na značce spolu se svou kamarádkou pracovat, jenže v průběhu jejich cesty se bohužel rozešly. Kláře to nedalo, a tak na svém projektu pracovala sama. Čelila mnoha úskalím a zklamání. Její život se točil v naději, strachu, odhodlání, radosti a hlavně ve snu vybudovat něco, co jí bude dělat radost. Během dvou let své práce v braletkách potkala spoustu lidí a se spoustou také spolupracovala, díky čemu své vize posunula ještě dál a konečně našla správný směr, kterým chce jít dál. Najednou přišlo takové to štěstí v neštěstí a Klářinu cestu zkřížila šikovná designérka Karolína, a od té doby pilně pracují na jejich vizích.

Všechno se v našem životě děje z nějakého důvodu a Klára na vše, co si prožila, přihlíží pozitivně. Říká, že to byla škola života. Nicméně se stále učí, protože být úspěšná není jednoduché! Důležité je být hlavně sám sebou!... Kláry snem je, aby prádlo značky Caira dělalo ženy nejen krásné, ale taky silné, jako je sama Klára.